Kasulikku

Kasulikku

Jõulukeeks apelsini, karamelliste pähklite ja valge šokolaadiga

Sel korral valmis koostöös Marleeniga (@marleenitoidumaailm) retsept, mis ühendab klassikalised pühademaitsed lihtsal ja maitsval viisil. Mahlane apelsinikeeks koos karamelliste pähklite ja valge šokolaadiga on ideaalne magustoit nii jõululauale kui ka külla kaasa võtmiseks.

Koostisosad:

  • 250 g võid
  • 4 muna
  • 150 g suhkrut
  • 280 g jahu
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 200 g apelsini sukaadi (apelsini koored suhkrus)
  • 100 g karamellis pähkleid
  • 100 g valget šokolaadi


Valmistamine:

  1. Sulata või ja jäta see jahtuma.
  2. Vispelda kausis kokku 4 muna ja suhkur. Peale 1 minutilist vispeldamist lisa juurde sulavõi. Vispelda kõik ühtlaseks massiks.
  3. Sega kuivained – jahu, kaneel, küpsetuspulber ja vanillisuhkur.
  4. Lisa segu taignale. Segu võid lisada kahes osas, siis on tainast lihtsam segada.
  5. Haki karamellised pähklid ja lisa koos apelsinisukaadiga tainasse. Sega läbi.
  6. Vala tainas keeksivormi.
  7. Küpseta 180 °C juures umbes 60 minutit, kuni keeks on kuldpruun.
  8. Jahuta keeks. Seejärel sulata valge šokolaad ja vala ühtlaselt keeksi peale.
  9. Kaunista vastavalt soovile ja fantaasiale – näiteks jõulukujuliste puistete, kuivatatud apelsiniviilude või pähklitükkidega.

Head isu! Värske keeks, soe glögi ja jõuluvalgus on lihtsad rõõmud, mis teevad pühadeaja eriliseks.

Kõik küpsetamiseks vajalikud tarvikud – alates visplist kuni keeksivormini – leiad nii Magaziini kauplustest kui ka e-poest.

Liitu meie uudiskirjaga kui soovid saada kiirelt ja mugavalt parimaid pakkumisi!