Kasulikku

Kasulikku

Kreemises tomatikastmes käsitööpasta prosciuttoga

Mis võiks olla parem kui taldrikutäis värskelt valmistatud pastat koos kreemise tomatikastmega? Seekord toome koostöös Marleeniga (@marleenitoidumaailm) Sinuni retsepti, kus saad ise algusest lõpuni pastat valmistada. Retsept valmib prosciutto, tomatipasta ja koorega kastmes, mida täiustavad värske basiilik ja riivitud juust. Tulemus on luksuslik, kuid samas kodune roog, mis sobib nii argiõhtusse kui ka külaliste võõrustamiseks.

Koostisosad:

  • 300 g nisujahu
  • 3 L suuruses muna
  • 2 küünt küüslauku
  • 1 väike sibul
  • 100 g Prosciuttot
  • 200 g tomatipastat 7%
  • 200 ml vahukoort
  • Basiilikulehed
  • Itaalia kõvajuustu


Valmistamine:

Pasta tegemine

  1. Tõsta lauale 3 eraldi jahu portsu (igaüks  100 g). Tee iga kuhja keskele auk ja lisa sinna üks muna.
  2. Sega jahu ja muna kokku, kuni tekib taignapallike. Sõtku, kuni saad ühtlase palli, mis ei nakku käte külge. Korda sama ka ülejäänud kahe jahukuhjaga.
  3. Paki taignapallid toidukilesse ja lase neil külmkapis 30 minutit puhata.
  4. Kinnita pastamasin laua servale.
  5. Võta taignapallid kilest ning tupsuta iga pall kergelt jahuseks, et need lahti rullimise käigus masina külge ei kleepuks.
  6. Seejärel hakka tainast masina abil õhemaks rullima. Kui tainas on 3 korda õhemaks rullitud, kasuta pastamasina teist otsikut ja lõika sellest peened ribad.
  7. Saputa ribad kergelt jahuga üle ja jäta kõrvale ootama.

Kastme valmistamine

  1. Haki sibul ja küüslauk, lõika prosciutto väikesteks tükkideks.
  2. Prae sibul ja küüslauk pannil klaasjaks, lisa prosciutto ning prae kergelt krõbedaks.
  3. Lisa pannile tomatipasta ja kuumuta paar minutit. Seejärel vala juurde vahukoor ja keera kuumus panni alt ära.

Pasta keetmine ja roa kokku panemine

  1. Keeda potitäis vett ja maitsesta julgelt soolaga.
  2. Kui vesi on keema läinud, siis lisa vette enda käsitsi valmistatud pasta. Keeda 1,5-2 minutit, mitte kauem.
  3. Tõsta pannile kastme juurde 2 kulbitäit pasta keeduvett ning lisa ka pasta ise. Sega ühtlaselt läbi.
  4. Serveeri koheselt, riivi peale ohtralt Itaalia kõvajuustu ja kaunista basiilikulehtedega.

Head isu!

Kodune pastategu on lihtsam, kui arvata oskad – ja tulemus on maitsev! Kõik vajalikud abivahendid alustades pastamasinast kuni serveerimiseks kasutatud stiilsete pastakaussideni välja leiad loomulikult Magaziini valikust.

Liitu meie uudiskirjaga kui soovid saada kiirelt ja mugavalt parimaid pakkumisi!