Kasulikku

Kasulikku

Magus inspiratsioon – martsipani-pähkli õunapommid

Sügisesed õunad on kui loodud maitsvate magustoitude jaoks. Kui klassikaline õunakook tundub liiga tavaline, proovi hoopis neid krõbeda lehttaina sisse peidetud martsipani-pähkli õunapomme. Retsept valmis koostöös Marleeniga (@marleenitoidumaailm) ja pakub tõelist maitseelamust: mahlane õun, magus martsipan ja krõmpsuvad pähklid kohtuvad kuldpruuni tainakooriku all. Ideaalne maius nii perele kui ka külaliste rõõmustamiseks!

Sul on vaja:
 • 4 keskmise suurusega magusat õuna
 • 50 g kreeka pähkleid
 • 50 g martsipani
 • 250 g lehttainast
 • 2 spl suhkrut
 • 1,5 l vett
 • 1 muna määrimiseks

Valmistamine:

  1. Pese ja koori õunad ning eemalda südamikud. Aseta need keevasse vette (1,5 l vett + 2 spl suhkrut) ja keeda õunu 10 minutit. Tõsta seejärel lõikelauale ja lase 5 minutit jahtuda.
  2. Samal ajal haki kreeka pähklid ja martsipan.
  3. Lõika lehttainast 4 × 4 cm ruudud ning aseta iga õuna alla üks ruut, et täidis küpsedes välja ei valguks. Täida õunad hakitud pähklite ja martsipaniga.
  4. Lõika lehttainast ribad (1–2 cm laiused) ja keera need ümber täidetud õuna.
  5. Pintselda tainas lahtiklopitud munaga ja tõsta õunad ahjuvormi.
  6. Küpseta 180 °C juures umbes 13 minutit, kuni tainas on kuldpruun.
  7. Raputa peale veidi suhkrut ning serveeri soojalt, parima tulemuse saad koos vaniljejäätisega.

Õunte ettevalmistamisel kuluvad hästi ära puuvilja- ja köögiviljakoorija ning õunasüdamiku eemaldaja. Kui aga soovid õunu eriti mugavalt ette valmistada, vali kaks ühes õunakoorija/südamiku eemaldaja.

Ahjuvormi ning muud vajalikud abivahendid küpsetamiseks leiad nii Magaziini kauplustest kui ka e-poest – ja oledki valmis sügisese maiuspala loomiseks!

Liitu meie uudiskirjaga kui soovid saada kiirelt ja mugavalt parimaid pakkumisi!