Sügisesed õunad on kui loodud maitsvate magustoitude jaoks. Kui klassikaline õunakook tundub liiga tavaline, proovi hoopis neid krõbeda lehttaina sisse peidetud martsipani-pähkli õunapomme. Retsept valmis koostöös Marleeniga (@marleenitoidumaailm) ja pakub tõelist maitseelamust: mahlane õun, magus martsipan ja krõmpsuvad pähklid kohtuvad kuldpruuni tainakooriku all. Ideaalne maius nii perele kui ka külaliste rõõmustamiseks!
Sul on vaja:
• 4 keskmise suurusega magusat õuna
• 50 g kreeka pähkleid
• 50 g martsipani
• 250 g lehttainast
• 2 spl suhkrut
• 1,5 l vett
• 1 muna määrimiseks
Valmistamine:
Õunte ettevalmistamisel kuluvad hästi ära puuvilja- ja köögiviljakoorija ning õunasüdamiku eemaldaja. Kui aga soovid õunu eriti mugavalt ette valmistada, vali kaks ühes õunakoorija/südamiku eemaldaja.
Ahjuvormi ning muud vajalikud abivahendid küpsetamiseks leiad nii Magaziini kauplustest kui ka e-poest – ja oledki valmis sügisese maiuspala loomiseks!