Sügise kõige magusam lõhn on kahtlemata värskelt küpsetatud kaneelisai.
Seekord toome koostöös Marleeniga (@marleenitoidumaailm) Sinuni ühe tainaga kaks eri viisi, kuidas kaneelisaiu valmistada. Esimesed küpseme klassikaliselt ahjuvormis, teised aga veidi erilisemalt muffinivormis. Nii saad ühest taignast kaks erinevat ja isuäratavat maiust – ideaalne nii perele kui külaliste üllatamiseks.
Koostisosad:
Pärmitainas
Täidiseks
Toorjuustukreem
Valmistamine:
Alusta pärmitaina valmistamisest. Kui tainas on valmis sõtkutud, tõsta see kergitamiseks sobivasse kaussi. Hea valik on kaanega kergituskauss, sest nii kerkib tainas ühtlasemalt ja kiiremini.
Sulge kauss kaanega ja jäta tainas toatemperatuurile kerkima. Kui väikesest tainapallist on saanud terve kausitäis, on aeg hakata saiakesi vormima.
Kuna valmistame kaneelisaiu kahel erineval viisil, jaga tainas ja täidis kaheks. Esimesed saiad küpsetame klassikaliselt ahjuvormis, teised aga muffinivormis – mõlemad vormid on saadaval Magaziinis.
Variant 1: klassikalised kaneelisaiad ahjuvormis
Variant 2: punutud kaneelisaiad muffinivormis
Nii saad ühest tainast kaks erinevat, aga võrdselt maitsvat kaneelisaiavarianti – pehmed klassikalised rullid ja erilisemad punutised muffinivormis.
Kõik vajaliku küpsetamiseks leiad ikka Magaziinist!