Kui suvi pakub külluses värskeid kurke, siis on aeg need purki pista. Ja kui soovid midagi eriti lihtsat ja kiiret, siis just see retsept on ideaalne valik!
Magaziini hoidistamiskuu raames jagame koostöös @marleenitoidumaailma’ga Sulle retsepti, mis nõuab vähe koostisosi, ent pakub rohkelt maitset.
Sul on vaja:
· 1 kg kurki
· 300 g suhkrut
· 50 g soola
· 75 g äädikat
· purke
Kuidas teha:
· Viiluta kurgid peenikesteks viiludeks. PS! Ära koori kurke enne viilutamist.
· Lisa kurkidele juurde suhkur, sool ning äädikas.
· Sega käsi kasutades kurgiviilud muude koostisosadega kokku.
· Aseta kurgid 8-24 tunniks külmkappi seisma.
· Peale külmikus seismist aseta kurgid purki ning sulge pealt kaantega.
Need särtsakad kurgid on lihtne viis suvemaitseid purki püüda.
Tegu on retseptiga, mida proovid korra – ja teed seejärel kindlasti juba topeltkoguse!
Suur aitäh @marleenitoidumaailm selle suvise retsepti eest!
Kõik vajaliku hoidistamiseks – purgid, kaaned ja palju muud – leiad Magaziini kauplustest!