Kasulikku

Kasulikku

Seapraad õllese kapsaga – klassikaline jõulutoit

Sel korral valmis koostöös Marleeniga (@marleenitoidumaailm) klassikaline jõuluroog, mis sobib suurepäraselt pühadelauale – lihtne valmistada, maitseküllane ja alati kindel valik. Õllese kapsa ja mahlase seaprae kooslus toob lauale just selle koduse maitse, mida pühadeajal otsitakse.

Koostisosad:

  • 1 kg hapukapsast porgandiga
  • 1,5 kg seaprae lõiku kamaraga
  • 0,33 ml tumedat õllet
  • 250 ml puljongit (kana või veis)
  • 2 spl suhkrut
  • 1 tl soola

Valmistamine:

  1. Võta kamaraga seaprae tükk ja lõika kamara peale sisselõiked. Masseeri liha soola ja pipraga.
  2. Tõsta hapukapsas ahjupotti. Lisa suhkur, õlu ja puljong.
  3. Tõsta praeliha tükk kapsale, kamar peal pool.
  4. Eelkuumuta ahi 180 kraadini ja tõsta pott ahju. Küpseta 1 tund kaane all.
  5. Eemalda potilt kaas ja lase lihal pealt pruunistuda 20 minutit.

Selle roaga valmib ühes potis kõik, mida pühadelaual vaja: mahedalt õllene kapsas, mahlase praeliha ja kuldse leemega, mida on ideaalne jõululaual kõrvale pakkuda.

Kõik vajalikud tarvikud maitsva jõuluroa valmistamiseks leiad nii Magaziini kauplustest kui ka e-poest.

Liitu meie uudiskirjaga kui soovid saada kiirelt ja mugavalt parimaid pakkumisi!